Website laden..

Terug naar buuf blogt

Roasted Pork met Radicchio Salsa

Recept

wo 14 juni 2017

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

Roasted Pork:
1 kilogram varkensbuik aan een stuk
zout en peper
1 theelepel venkelzaad
1 bol geplette knoflook

Radiccio salsa:
1 grote ui
1 deciliter goede kwaliteit olijfolie
100 gram rozijnen
1 krop raddichio (rode sla)
1 deciliter rode wijnazijn
100 gram geroosterde en gehakte pijnboompitten of hazelnoten
1 theelepel suiker

 

Bereidingswijze

Wrijf het vlees aan beide kanten in met zout, peper en venkelzaad. Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel vervolgens ook de geplette knoflook over het vlees.
Zet de schaal op een rooster in de oven op 140 à 150 graden gedurende 2 à 3 uur.Het laatste uur kan je eventueel groenten toevoegen zoals aardappel met schil, winterwortel, venkel en natuurlijk Buuf's befaamde rode puntpaprika deze laten meegaren met het vlees.

Voor de radicchio salsa snij je eerst de ui in halve ringen. Zet deze in een pan met de olijfolie op een laag vuur en laat dit langzaam gaar worden in ongeveer een half uur. Voeg daarna de rozijnen toe laat deze nog 10 minuten mee sudderen. Stop vervolgens de pijnboompitten of hazelnoten erbij.

Als laatste maak je de salsa af door het op smaak te brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.