Website laden..

Terug naar buuf blogt

Notenbaklava

Recept

vr 23 juni 2017

Ingrediënten voor 4 personen

150 gram gemengde noten (liefst ongezouten)
50 gram dadels of rozijnen
1 gehakte teen knoflook
1 gesnipperde rode ui
100 gram paneermeel of broodkruim
1 takje gehakte salie
1 takje gehakte rozemarijn
1 takje gehakte tijm
1 deciliter olijfolie
1 ei
500 gram wilde spinazie
200 gram gesmolten boter
1 pak filodeegvellen
200 gram geitenkaas
zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stop de noten in een keukenmachine totdat ze grof gemalen zijn. Hak daarna de dadels in stukjes.
Meng met de hand de knoflook, ui, paneermeel en gehakte kruiden door de noten en mix vervolgens ook de olijfolie en het ei hier doorheen.
Was de spinazie goed. Blancheer deze een minuut in kokend water en spoel daarna af met koud water, zodat de spinazie mooi groen blijft. Knijp de spinazie daarna zo goed mogelijk droog.

Neem een bakblik, springvorm of ovenvaste schaal en olie deze in met boter.
Smeer een vel filodeeg dun in met boter en leg deze in de vorm, doe dit nogmaals en herhaal dit 4 keer.
Op de vellen verdeel je vervolgens de uitgeknepen spinazie en strooi je een beetje zout en peper. Hierover verbrokkel je de geitenkaas, strooi je de gehakte dadels en verdeel je het notenmengsel. Dit dek je daarna weer af met 4 à 5 lagen met boter ingesmeerde filodeegvellen. 
Zet de schaal in de oven voor 25 minuten. 

Eet smakelijk Bibiche!