Website laden..

Terug naar buuf blogt

Malfatti

Recept

do 06 juli 2017

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilogram spinazie
zout 
500 gram ricotta
2 eieren
100 gram Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
mespunt nootmuskaat
250 gram bloem

Voor de salie-botersaus:
150 gram boter
3 takjes salie
zout en peper

 

Bereidingswijze

Was de spinazie eerst grondig. Zet de spinazie met aanhangend water en wat zout op in een grote pan en laat de bladgroente slinken. Laat de spinazie daarna onder koud water snel afkoelen, laat deze goed uitlekken en knijp al het water er vervolgens uit. Hak de spinazie nu fijn.

Roer de ricotta los met de eieren en doe er vervolgens de Parmezaanse kaas, wat zout en verse peper, nootmuskaat en spinazie bij.
Meng deze ingrediënten goed door elkaar en kneed dan 200 gram bloem er doorheen, laat dit even staan.

Van het mengsel maak je "balletjes" ter grootte van een ei en wentel deze door de resterende bloem.

Vul een grote pan met gezouten water en breng aan de kook. 
Laat de Malfatti voorzichtig één voor één in het water glijden. Laat de balletjes net niet koken, want anders gaan ze stuk. Laat ze 3 à 4 minuten in het water tot ze boven komen drijven (gooi het kookvocht nog niet weg).
Leg de Malfatti nu in een beboterde ovenschaal.

Voor de saus hoef je alleen de boter te smelten, hier gescheurde salieblaadjes, een beetje van het kookvocht en eventueel nog wat zout en peper bij doen. Voilà...

Doe wat van de saus op een schaal of bord, leg de Malfatti hierin en rasp er ruim Parmezaanse kaas over, eet smakelijk!

De Malfatti kan je ook nog even op 180 graden in de oven stoppen voor 20 minuten en dan pas de salie-botersaus erover schenken.

De Malfatti is in plaats van de salie-botersaus ook heel erg lekker met tomatensaus, basilicum en Parmezaan!