Website laden..

Terug naar buuf blogt

Italiaanse Sardines met kruidenkorst

Recept

vr 28 juli 2017

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de kruidenkorst:
paar sneden oud witbrood, liefst boeren- of zuurdesembrood
bosje peterselie
teentje knoflook
fijngesneden/geraspte schil van een citroen
zout en peper
klein beetje olijfolie

Sardines:
3 à 4 sardines per persoon. Neem gefileerde sardines, of nog beter, sardines waar de middengraat is uitgehaald. Dit kun je zelf doen, maar lekker makkelijk als de visboer het al voor je heeft gedaan.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop alle ingrediënten voor de kruidenkorst in een mengbeker van een keukenmachine en maal alles totdat het een mooie 'kruimel' is.

Was de sardinesfilets even onder koud stromend water en dep ze goed droog.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie, bestrooi deze met wat zout en leg de filets hierop. Bedek vervolgens iedere sardine met wat broodkruim. Sprenkel nog wat olijfolie over de visjes en bak ze in de oven totdat ze licht gekleurd zijn.

Besprenkel de visjes nog met wat vers citroensap als ze uit de oven komen. Eet er wat versgebakken brood met olijfolie en een frisse salade bij... Zalig!!!!