Website laden..

Terug naar buuf blogt

Caponata

Recept

wo 14 juni 2017

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

2 grote aubergines
zout en peper
Olijfolie
2 grote gesnipperde uien
3 gehakte tenen knoflook
Fijngehakte steeltjes van 1 bosje basilicum (blaadjes bewaren)
800 gram verse Pomodori tomaten in blokjes gesneden
Handjevol gehakte zwarte olijven zonder pit (liefst Taggiasche olijven
50 gram geroosterde pijnboompitten
4 eetlepels geweekte zoute kappertjes
Scheut rode wijnazijn
1 eetlepel suiker
1 grote winterwortel in blokjes van 1 cm3
4 stengels bleekselderij in stukken van 1 cm


Bereidingswijze

Snij de aubergines in blokjes van ongeveer 1 cm3, doe ze in een vergiet, strooi er flink wat zout over en laat 30 minuten staan.
Dep de stukjes aubergine droog en bak ze in 2 à 3 lepels olijfolie goudbruin.

Bak de ui, de knoflook en de basilicumsteeltjes zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenblokjes, de aubergine, olijven, pijnboompitten, kappertjes en rode wijnazijn toe. Voeg ook een beetje suiker toe en maak op smaak met zout en peper.

Laat het mengsel afkoelen en blancheer ondertussen de wortel voor 4 minuten in kokend water tot deze beetgaar is, de laatste minuut mag de bleekselderij erbij. Spoel deze groenten daarna af met koud water en mix ze met het auberginemengsel.

Gebruik de basilicumblaadjes en wat extra pijnboompitten om dit geweldige gerecht te garneren.

Zorg dat je er genoeg van maakt, want Caponata kun je gerust een week in de koelkast bewaren, het wordt alsmaar lekkerder.
Serveer het gekoeld, en genieten maar....

Buon appetito!!!!