Website laden..

Terug naar buuf blogt

Boekweit Flensjes met wilde spinazie, pompoen en Talleggio

Recept

vr 23 juni 2017

Ingrediënten voor de flensjes

100 gram boekweitmeel
25 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
250 milliliter melk
100 milliliter olijfolie
zout

 

Ingrediënten voor de vulling

1 kilogram gewassen wilde spinazie
½ kilogram biologische pompoen met schil in blokjes gesneden van 1cm³
1 theelepel kerriepoeder
300 gram Tallegio kaas of andere rijpe rood schimmelkaas als bijv. Munster
zout en peper
1 eetlepel olijfolie


Bereidingswijze

Boekwijtflensjes
Meng de beide meelsoorten in een kom met een snuf zout. Breek de eieren er boven en voeg al roerende de melk en de helft van de olijfolie toe. Laat het beslag een half uur staan.Verwarm een koekenpan of flensjespan met wat olijfolie en bak hierin één voor één zo’n 8 flensjes. Bak het flensje tot de bovenkant net nog niet droog is. Keer het flensje met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een bord glijden.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Blancheer of bak de spinazie kort en maak op smaak met wat zout en peper en laat snel afkoelen. De blokjes biologische pompoen doe je in ovenschaal en bestrooi met zout, peper en kerriepoeder. Stop deze in de oven en laat de pompoen beetgaar worden in ongeveer 25 á 30 minuten.

Vul vervolgens stuk voor stuk de flensjes met eerst de spinazie, daarop blokjes pompoen en dan plakken Tallegio kaas.
Leg de gevulde flensjes in een ingevette ovenschaal en zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven op 180 graden.

Serveer de flensjes met tomatensaus en een salade. Besprenkel ze met wat mooie olijfolie en smullen maar!!