Website laden..

Terug naar buuf blogt

American Cheesecake met Rood Fruit

Recept

ma 19 juni 2017

Ingrediënten 

1 pak Bastogne koeken
75 gram gesmolten boter
0,75 liter kwark
3 eieren
80 gram suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 theelepel vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
rood fruit confiture/jam (liefst zelfgemaakt)

 

Bereidingswijze

Maal de Bastogne koeken samen met de boter fijn in de keukenmachine. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het Bastognemengsel uit op de bodem en zet de taart daarna voor ongeveer 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven vervolgens voor op 175 graden.
Meng de overige ingrediënten (behalve de jam) en klop ze tot een luchtig beslag. 
Als de bodem voldoende is uitgehard, verdeel je het beslag over de bodem in de springvorm.

Dan bak je de taart in ongeveer 30 minuten gaar, test of deze lang genoeg gebakken is door met een satéprikker de gaarheid te checken.
Als de taart voldoende is afgekoeld, mag deze in de koelkast.
Vergeet de taart niet met de jam te bestrijken voordat je deze aansnijdt.